Adsense kullananların sıklıkla sordukları soru ? Adsense gelirimi nasıl arttırabilirim ? Bunu sizler için araştırdık.
Google Adsense, web sitesi yayıncıları için en popüler reklam ağlarından biridir. 2 milyondan fazla üçüncü taraf iş ortağıyla platform, tıklama başına veya gösterim başına kazanç elde edebilen çok büyük bir metin, resim, video veya etkileşimli medya reklam envanterine sahiptir.
Bununla birlikte, birçok yayıncı, sayfa görüntülemeleri için tatmin edici bir gelir elde etmekte zorlanıyor. Bu nedenle, bugün Google Adsense Gelirini kısa sürede artırmanın en iyi yollarından bazılarını göreceğiz .
Stratejilerimize dalmadan önce, akılda tutmamız gereken önemli bir şey var:
Google Adsense'de rekabet önemlidir
Rekabetin miktarı önemlidir ve kazanabileceğiniz gelir miktarı bir ülkeden diğerine büyük ölçüde değişebilir.
Görüyorsunuz, belirli bir kitlenin dikkatini çekmek için daha fazla şirketin rekabet ettiği ülkeler var ve bunun için daha yüksek bir bedel ödemeye hazırlar.
Ancak, diğer ülkelerde önemli ölçüde daha az rekabet bulacaksınız, bu da tıklamaların ve gösterimlerin daha ucuz olabileceği anlamına gelir.
Wordstream'den bu haritaya bir göz atalım:
Google Adsense Gelirini Artırın: Ülkeye Göre Ortalama TBM'ler
Bu haritadan, Amerika Birleşik Devletleri'nin reklamcılar için pratik olarak en rekabetçi ülke olduğunu görebiliriz, Birleşik Arap Emirlikleri'nden sonra ikinci sıradadır. Ancak bu, bir yayıncı olarak sizin için ne anlama geliyor?
Daha yüksek rekabet, reklamverenlerin genellikle kendileri için istemedikleri bir şey olsa da, bu sizin için harika bir haber .
Trafiğinizin çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen bir blog yazarı veya başka türde bir içerik yayıncısıysanız, trafiğinizin anavatanım Bulgaristan gibi küçük bir Doğu Avrupa ülkesinden gelmesinden önemli ölçüde daha yüksek bir gelir bekleyebilirsiniz.
Gördüğünüz gibi, reklamverenler daha yüksek fiyatlar ödüyor – “ samsung galaxy satın al ” anahtar kelimesi için, önemli ölçüde daha az arama olmasına rağmen 1,70 Euro'ya kadar çıkan “ samsung galaxy s10 fiyatı “ gibi diğer anahtar kelimelere kıyasla 2,68 Euro'ya kadar .
Sebep? İlk anahtar kelime, kişinin telefonu satın almak istediğini açıkça gösterir . İkincisi, kişinin onunla ilgilendiğini ve hala fiyat gibi önemli detayları araştırdığını gösterir, ancak mutlaka satın almaya hazır olduğu anlamına gelmeyebilir.
Fiyatlar yaklaşıktır, ancak hangi anahtar kelimelerin web siteniz için Adsense gelirini artırabileceği konusunda size iyi bir fikir verebilir.
Artık iyi bir anahtar kelimemiz olduğuna göre – “ samsung galaxy satın al “, şuna benzeyen bir makale yazabilirsiniz:
Daha ucuza Samsung Galaxy nereden alınır
Samsung Galaxy almadan önce bilmeniz gereken 7 şey
Bir Samsung Galaxy satın almak mı istiyorsunuz? Önce bu incelemeyi okuyun
Kaptın bu işi! Satın alma niyetini gösteren işlemsel anahtar kelimeler aramak, Google Adsense gelirini artırmanın harika bir yoludur. Onlar (ve diğer türler) hakkında daha fazla bilgiyi Anahtar Kelime Araştırma Metodolojisi: Harika SEO için 7 Temel Adım makalemde okuyabilirsiniz .
2. Daha uzun içerik yazın
Google Adsense gelirini artırmaya yönelik ipuçlarımdan sonra içeriğinizi daha uzun hale getirmek var. Makaleniz ne kadar uzun olursa, o kadar fazla reklam ekleyebilirsiniz. Ancak elbette, her yerde yüzlerce reklamla hedef kitlenizi spam yapmamanız gerektiğini her zaman aklınızda bulundurun.
Bu nedenle, bu tekniği içeriğinizi reklamlarla aşırı doldurmanın bir yolu olarak kullanmayın, çünkü mesele bu değil. İşte tam olarak demek istediğim:
kelime sayısı
En az 2.000 kelimeden oluşan makaleler , arama motorlarında konumlanmak için mükemmeldir. Bununla birlikte, kullanıcı deneyimini mahvetmemenizi ve yine de hedef kitle için değer sağlamanızı sağlamak için her biri arasında yeterli boşluk bulunan daha fazla reklam eklemek için harikadırlar.
paragraf sayısı
Bunu bu yazıda bile görebilirsiniz ama ben yazılarımı kısa ve tatlı tutmaya çalışıyorum – yani 3-4 satırdan fazla değil . Bunu yapmaya başlamamın ana nedeni, mobilde daha uzun paragrafları okumak zor olduğundan, mobilde kullanıcı deneyimini geliştirmekti.
Ancak, reklamlar arasında yeterli boşluk bırakmanın başka bir harika yoludur . Paragraflarım kısa olduğu ve aynı metni daha uzun paragraflara koyacağımdan daha fazla olduğu için, birbirine çok yakın olmayan ve dolayısıyla çok müdahaleci olmayan daha fazla reklam ekleyebilirim.
Bir fikir vermesi açısından 25 paragrafta bir ilan koyuyorum ve çok paragrafım olduğu için yazı başına en az 4-5, hatta daha uzun yazılara daha da fazla reklam koyabiliyorum. Ancak paragraflarım kısa ve birbirinden uzak olduğu için kullanıcıya rahatsız edici gelmiyor.
3. Arama Motoru Optimizasyonuna Odaklanın
Google Adsense gelirini artırmanın bir sonraki yolu, SEO yoluyla daha fazla web sitesi trafiği çekmektir.
Gelirinizin büyük bir kısmı gösterimlerden geldiğinden ve daha fazla gösterim aynı zamanda daha fazla tıklama anlamına geldiğinden, trafiğiniz ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla gösterim ve tıklama alırsınız. Ve böylece, daha fazla kazanç.
Tabii ki, bunu söylemek yapmaktan daha kolay ve birçok insan nereden başlayacağını bilmiyor. Bunu yapmak için birlikte çalışabileceğiniz birçok kanal da var, ancak dürüst olmak gerekirse, trafiğinizi uzun vadede artırmanın SEO'dan daha iyi bir yolu yoktur.
Sosyal medyadan, ücretli reklamlardan ve e-posta pazarlamasından gelen trafik harikadır, ancak yayınlamayı, kampanya başlatmayı veya e-posta göndermeyi bıraktığınız anda bu trafiği almayı bırakacaksınız. SEO ile sonuçlar uzun bir süre, çoğu durumda yıllarca kalır.
Bu konu hakkında çok şey yazdığım için bu yazımda etkili SEO nasıl yapılır onu anlatmayacağım ama aşağıdaki yazılarıma mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim:
Anahtar Kelime Araştırma Metodolojisi: Harika SEO İçin 7 Temel Adım
Yeni Başlayanlar için SEO'ya Basit Giriş
Ücretsiz Anahtar Kelime Araştırması Yapmanın 10 Yolu (Araçsız!)
Makaleleriniz için harika bir anahtar kelime araştırması yapabilmeniz için SEO ile ilgili her şeyi yeni başlayanların bakış açısıyla açıkladım.
Trafik çabalarınızın çoğunu Arama Motoru Optimizasyonuna odaklamanızın bir başka nedeni de, trafik arama motorlarından geliyorsa Adsense reklamlarının daha iyi performans göstermesidir .
4. Reklam birimlerinizi optimize edin
Google Adsense gelirini artırmanın bir başka stratejisi de reklam birimlerinizi optimize etmektir. Rekabete geri dönersek, tüm boyutlar aynı miktarda para ödemez ve hangi reklamların web siteniz için en yüksek kazancı sağladığını bulmak için bunları kendiniz test etmeniz gerekir.
WPBeginner'a göre, en yüksek performanslı Adsense banner boyutu biçimleri şunlardır:
Orta boy dikdörtgen (300×250)
Büyük dikdörtgen (336×280)
Lider Tablosu (728×90)
Büyük Gökdelen (300×600)
Bazı afiş boyutlarının diğerlerinden daha fazla gelir elde etmesinin nedeni, daha fazla şirketin bu belirli boyutlar için rekabet etmesidir - yani rekabet.
Bununla birlikte, istatistiklere rağmen, Adsense gelirini artırmanın en iyi yolu, bunları kendiniz test etmektir, çünkü yukarıda önerilen boyutlar özellikle web siteniz için en yüksek kazanç olmayabilir.
Bu ekran görüntüsünden, bana en çok gelir getiren boyutun 300×250, ardından responsive ve ardından 480×60 olduğunu görebiliriz – ki bu WPBeginners'ın en yüksek kazananlar listesinde değil. Yani benim için sürpriz oldu.
Ayrıca şu anda bir sürü 300×600 banner'ım vardı, ancak listede bile görünmüyorlar!
5. Metriklerinizi anlayın
Bir önceki bölümü takip ederek, Google Adsense gelirini artırmak istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken bir diğer şey de metriklerinizi iyi anlamanız gerektiğidir. Bir önceki ekran görüntüsüne bir göz atalım, ancak başka bir perspektiften:
Bu ekran görüntüsünden, seçilen dönem için 300×250 boyutunun bana en yüksek toplam geliri getirmesine rağmen, bunun en iyi ödeme olmadığını görebiliriz.
Reklamınızın bin gösterimi başına kazandığınız gelir olan Gösterim BGBG'si (gösterim sayısı = reklamınızın görülme miktarı) açısından en iyi ödeme 468×60 boyutuydu. Duyarlı listenin en altındadır.
Bu, bu boyutta sahip olduğum reklamların miktarını artırırsam 468×60 boyutunun bana daha fazla gelir sağlama potansiyeline sahip olabileceği anlamına gelir , çünkü sayıları 300×250'den çok daha azdır - ve bu genel olarak bana bu kadar çok para kazandırmamalarının nedenleri.
Mesele şu ki, toplam gelir miktarı, bakmanız gereken tek metrik değil. İşler o kadar basit değil. Metriklerinizi anlamak, iyi bir potansiyele sahip reklam boyutlarını ve kazandıkları para miktarına göre çok fazla yer kaplayan reklam boyutlarını belirlemenin anahtarıdır .
Aşağıdakiler gibi metriklere dikkat edin:
Gösterim BGBG'si – bin gösterim başına ne kadar kazandığınız; böylece yüksek potansiyelli ve düşük potansiyelli boyutları tanımlayabilirsiniz.
Eylem Görünümü Görüntülenebilir - yüzde ne kadar yüksekse o kadar iyidir, çünkü bu, insanların reklamınızın daha büyük bir bölümünü gördüğü anlamına gelir.
Tıklamalar – bir reklamın BGBG'si düşükse, ancak çok sayıda tıklama alıyorsa, tıklamalarla kazandığınız miktar daha düşük BGBG'leri telafi edebilir.
6. Düşük ücretli kategorileri engelleyin
Reklamverenleri engellemek kulağa mantıksız gelebilir, ancak kendi blogum için çalışmak ve genel olarak Google Adsense gelirini artırmak için bulduğum en iyi stratejilerden biri.
Google'ın çok büyük bir reklam ve reklamveren portföyü olduğundan, her zaman reklam alanınızı dolduracak birini bulurlar. Ancak, reklam alanlarını düşük ücretli reklamverenlerle doldurmak, daha yüksek ücretli reklamverenlerin web sitelerinizde görünmesini engellediğiniz anlamına gelir.
Bu nedenle, yapmanızı istediğim şey Engelleme kontrolleri - Tüm Siteler'e gitmeniz ve ardından Genel kategorileri Yönet'e tıklamanız:
Tüm Kategoriler bölümünde , Kazanç Yüzdesi (son 30 gün) yazan sütuna tıklayın . Bu, kategorileri size en fazla gelir sağlayanlara göre sıralayacaktır:
Alıştırma, tüm kategorileri ve alt kategorileri gözden geçirmekten ve Kazanç Yüzdesi sütununuzu Reklam gösterim yüzdenizle karşılaştırmaktan ibarettir. Kazanç sütununuzdaki yüzdenin , aynı kategori için Reklam Gösterimi Yüzdesi sütunundan daha yüksek olmasını istiyorsunuz.
Bu, bu kategorilerdeki reklamların çok fazla reklam alanı kaplamadan çok para kazandığı anlamına gelir. Ve çok fazla reklam alanı kaplayan (Reklam Gösterimleri sütunundaki (Reklam Gösterimleri sütununun yüzdesi, Kazançlar sütunundan daha yüksektir) ancak fazla gelir getirmeyen) kategorileri engellemek istiyorsunuz.
Bunu yaparak, daha fazla reklam alanı kaplayabilmeleri için daha yüksek ödeme yapan kategorileri artıracak ve böylece işletmeniz için daha fazla gelir elde edeceksiniz. En fazla 200 alt kategoriyi engelleyebilirsiniz.
Reklam gösterimlerinin yalnızca %15'ini alıyor, ancak gelirimin %30'unu sağlıyor! Öte yandan bu, çok fazla reklam alanı kapladığı ve sürücülerin kazancı azalttığı için engellediğim bir kategori:
Sık sık optimize edin – gördüğünüz veriler trafiğinizin son 30 gününe ait olacaktır, bu nedenle buna sık sık baktığınızdan ve buna göre optimize ettiğinizden emin olun. Bu bir set ve unut meselesi değil.
Alt kategorileri engelle – tüm bölümleri engellemek yerine, daha hassas olun ve yalnızca çalışmayan alt kategorileri engelleyin.
7. Hassas kategorileri engelle
Genel kategorileri engellemenin yanı sıra hassas kategorileri de engellemenizi şiddetle tavsiye ederim. Genellikle çok düşük kalitededirler ve daha iyi ödeme yapan yüksek kaliteli reklamverenler almanızı engelleme ihtimalleri vardır .
Engelleme Kontrolleri – Tüm Siteler'e gidin ve size mantıklı gelmeyenleri engellemek için Hassas kategorileri yönet'e tıklayın:
8. Yüksek kaliteli içerik yazın
İyi bir içeriği çevreleyen sayıları zaten tartıştık, ancak kalitenin her zaman nicelikten daha iyi olduğunu vurgulamak önemlidir.
Değer katan ve insanların sizden gerçekten bir şeyler öğrenmiş gibi ayrılmasını sağlayan kaliteli içerik yazmak kesinlikle çok önemlidir. Orijinal olmayan ve pratik veya değerli hiçbir şey söylemeyen temel içerik yazmayın.
Hedef kitlenizin bir sorunu çözmesine veya bir şeyler öğrenmesine yardımcı olmak amacıyla araştırma yapıyor, pratik ipuçları ekliyor, ilgili kaynaklardan alıntı yapıyor ve içerik oluşturuyor musunuz? Ve elbette, anahtar kelimelerinizi eklemeyi de unutmayın!
9. Reklam yerleşimlerini test edin
Google Adsense gelirini artırmak isteyen yayıncılar için önemli olan bir diğer konu da reklamınızın konumudur. Hangilerinin en iyi performansı gösterdiğini görmek için reklamlarınız için farklı yerleşimleri test edin .
Ne yazık ki, reklam yerleşiminde Google Adsense ile belirli metriklere bakamazsınız, ancak hangi kombinasyonların işletmeniz için daha yüksek gelir sağladığını görmek için reklamlarınızı hareket ettirebilirsiniz.
Genellikle, içeriğin etrafındaki ve ekranın üst kısmındaki (sayfa ilk yüklendiğinde sınırın üzerinde görünen içerik) reklamlar çoğu işletme için iyi performans gösterir.
Reklamları web sitenizin tasarımıyla harmanlamak, onları rahatsız edici olmayan yerlere yerleştirmek ve duyarlı reklamlara dikkat etmek (tuhaf şekillerde uzayabilir, bu da can sıkıcı olabilir) başlamak için bazı iyi uygulamalardır.
10. Arama için reklamlardan yararlanın
Google Adsense gelirini artırmanın bir başka yolu da arama için Adsense'i yapılandırmaktır . Kullanıcılarınıza doğrudan sayfalarınızdan Google web araması sunmanıza olanak tanıyan bir para kazanma aracıdır .
Adsense'i, Reklamlar - Genel Bakış'a tıklayarak arama için yapılandırabilirsiniz. Ardından, "Reklam birimine göre"yi tıklayın ve atlıkarıncadan Arama Motoru seçeneğini seçin:
11. Mevcut verilerinizden yararlanın
Metriklerinizi ve hedef kitlenizin web sitenizde nasıl davrandığını daha iyi anlamak söz konusu olduğunda, kendinizi yalnızca Adsense verileriyle sınırlamayın.
Kullanıcılarınızın sayfanızda ne kadar gezindiğini, sayfada ne kadar zaman harcadıklarını ve sayfada en çok nereyi tıkladıklarını belirlemek için ısı haritalarını, Google Analytics'i ve Google Arama Konsolunu kullanabilirsiniz .
Bu araçlar aynı zamanda arama motorlarından hangi tür içeriğin size en fazla trafik aldığını görmenin harika bir yoludur ve bir sonraki makaleyi yazabileceğiniz konusunda size fikir verir. Değerli öngörüler elde etmek ve uzun vadede Adsense gelirini artırmak için mevcut verilerinizden birden fazla kanalda yararlanın .
12. Google'ın optimizasyon önerilerini kontrol edin
Arada bir, Google, mevcut sonuçlarınıza dayalı olarak size optimizasyon önerileri gönderir. Fikir almak ve Google Adsense gelirini artırmanın yeni yollarını bulmak için bunları kontrol ettiğinizden emin olun.
Elbette, Google Adsense'in onları önermesi, onları körü körüne takip etmeniz gerektiği anlamına gelmez.
Web siteniz hakkında zaten bazı şeyler biliyorsunuz ve muhtemelen birlikte çalışmak ve bu önerilere dayanarak bilinçli bir karar vermek için yeterli veriye sahipsiniz.
13. Reklamlarınızı web site tasarımınızla eşleştirin
Google Adsense gelirini artırmak için son strateji basit ama güçlüdür. Reklam kutularınızın renklerini web sitenizin tasarımı ve marka renkleriyle eşleştirdiğinizden emin olun.
Bu şekilde, onları görsel olarak daha çekici ve daha az müdahaleci hale getirerek çok daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlarsınız.
Şimdi, Google Adsense gelirinin nasıl artırılacağına dair daha doğrudan soruları yanıtlayalım:
Adsense gelirimi nasıl artırabilirim?
Yüksek ücretli anahtar kelimeleri hedefleyen kaliteli içerikler oluşturarak, farklı reklam yerlerini test ederek, reklamlarınızın sunumunu biçim ve boyut açısından optimize ederek, mevcut verilerinizden yararlanarak ve reklamlarınızı web sitenizin tasarımıyla eşleştirerek Adsense gelirinizi artırabilirsiniz. Adsense gelirini artırmak için, sizin için en iyi olanı bulmak için reklamlarınızı sürekli olarak test etmeniz önemlidir.
Adsense, 2022'de hala karlı mı?
Evet, Adsense 2022'de hala kârlı. Özel nişinize, web sitenizin kalitesine, trafik kaynağınıza ve sektörünüzdeki rakiplerin miktarına bağlı olarak, alt uçta 2 ABD Doları ile üst uçta 20 ABD Doları arasında herhangi bir yerde kazanmayı bekleyebilirsiniz. 1.000 görüntüleme. En yüksek ödeme yapan nişlerden bazıları sigorta, çevrimiçi eğitim, Pazarlama ve reklamcılık ve finanstır.
Adsense 1000 görüntüleme başına ne kadar ödüyor?
Adsense'in 1000 görüntüleme başına ödediği tam para miktarı, niş, web sitesi kalitesi, trafik kaynağı, ülke ve rekabet gibi çeşitli faktörlere bağlı olacaktır. BGBM 2 ila 20 ABD Doları veya daha fazla arasında değişebilir. Örneğin, trafiğin çoğu Kuzey Amerika'dan gelen Finans sektöründeki bir web sitesi, 1000 görüntüleme başına 2,59 ABD doları kazanmayı bekleyebilir.
Adsense gelirim neden bu kadar düşük?
Adsense gelirinizin bu kadar düşük olmasının birden çok nedeni vardır. Düşük web sitesi kalitesi, spam içerikli kaynaklardan gelen trafik, düşük ücretli anahtar kelimeler veya iyi ödeme yapmayan nişler gibi faktörlerin tümü düşük gelire katkıda bulunabilir. Gelir azalması, geçersiz etkinlik veya mevsimsel dalgalanmalardan da kaynaklanabilir.