Ücretsi olarak Wordpress web sitesi nasıl yapılır bunu sizler için araştırdık
WordPress'te bir web sitesi nasıl yapılır1. Adım: Bir Ad ve Etki Alanı Seçin
WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın ilk adımı, bir ad ve etki alanı seçmektir. Web sitenizin adı, web sitesinin içeriğini ve amacını yansıtmalıdır. Aynı şekilde seçeceğiniz alan adının da internetin temasıyla ilgili bir anlamı olmalıdır, çünkü bu insanların sizi hatırlamasına yardımcı olur. Kullanıcılar herhangi bir internet tarayıcısına alan adınızı girerek web sitenizi arayabilir. Ücretsiz bir ad ve etki alanı bulmak için NameCheap gibi ücretsiz araçları kullanın .
2. Adım: Bir Web Barındırma Planı Satın Alın
Alan adınızı seçip kaydettikten sonra, bir web barındırma planı satın almanın zamanı geldi. Birçok web barındırma şirketi vardır ve WordPress ile kullanım için en çok tavsiye edilen WPEngine'dir . Kaliteli web barındırma alacağınız ayda 30 dolardan başlayan planlar sunuyorlar.
3. Adım: WordPress'i kurun
Web barındırma satın aldıktan sonra, WordPress'i kurabilirsiniz. Bunu doğrudan WPEngine yönetici arayüzünden yapabilirsiniz. WPEngine tarafından belirtilen basit kurulum adımlarını izlemenizi öneririz .
4. Adım: Web Sitenizi Özelleştirin
Artık web sitenizi WordPress ile hazırladığınıza göre, onu istediğiniz marka kimliğini yansıtacak şekilde özelleştirmeye başlamanın zamanı geldi. WordPress web sitenizi özelleştirmek için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:Bir tema seçin: Tarzınıza ve görüntülemek istediğiniz içeriğe uygun bir WordPress teması seçin.
İçerik ekleyin: Web sitenizin temasını yansıtan içerik ekleyin. Buna metinler, resimler, videolar vb. dahildir.
Eklenti ekleyin: Web sitenize işlevsellik eklemek için bazı uygun eklentiler yükleyin.
Umarız bu makale, WordPress ile nasıl web sitesi oluşturacağınızı keşfetmenize yardımcı olmuştur.
Web sayfası nasıl yapılır?
Bunu yapmak için şu adımları izlemeniz gerekir: Bir etki alanı kaydedin, Web sitenizi barındırın, Bir web sitesi oluşturucu seçin, Hedefinizi tanımlayın, Web sitenizin bölümlerini listeleyin, Bir tema seçin, İçerik üretin, Görselleri oluşturun, Sitenizi test edin ve yayınlayabilirsiniz.
1. Bir etki alanı kaydedin – Bu, web sitenizin adıdır, bir alan adı kayıt kuruluşunda seçilip kaydedilmiştir.
2. Web sitenizi barındırın: Web sitenizi barındırması için bir barındırma şirketi seçin.
3. Bir web sitesi oluşturucu seçin – Web sitenizin görünümünü ve tarzını seçmenize yardımcı olacak çeşitli web sitesi geliştirme platformları vardır.
4. Hedefinizi belirleyin: net bir hedef olmadan, tüm gereksinimlerinizi karşılayan bir web sitesi tasarlayamazsınız. Web sitenizden ne almak istediğinizi tanımlayın.
5. Web sitenizin bölümlerini listeleyin: Web sitenizin farklı bölümlerini tanımlayın. Bu, ana sayfaları, haberleri, biyografileri ve diğer çeşitli özellikleri içerecektir.
6. Bir tema seçin: Web siteniz için çekici bir tema seçin. Görünüm ve düzenin, iletmek istediğiniz ana mesajla tutarlı olduğundan emin olun.
7. İçerik üretin: ilgi çekici ve kaliteli içerikler yazın. Uygun arama motoru optimizasyonu için anahtar kelimeler yazın.
8. Görüntüleri oluşturun: İçeriği tamamlamak için grafikler ve diğer görüntüler oluşturun.
9. Sitenizi test edin: Sitenizin son sürümünü yayınlamadan önce, hataları, içeriğe hızlı erişimi ve bozuk bağlantıları ortadan kaldırmak için birkaç test yapın.
10. Sitenizi yayınlayın: Siteyi test edip doğruladıktan sonra, web sitenizi herkesin görebileceği şekilde yayınlayın.
Bir web sitesi WordPress'te nasıl çalışır?
WordPress nasıl çalışır? Öncelikle bir domain ile ilişkilendirilmiş bir hostinginizin olması gerekmektedir.Daha sonra WordPress'i otomatik olarak kurabiliriz ve kendi hostingimizde ve kendi domainimiz altında barındırılmasını sağlarız.
WordPress kurulduktan sonra web sitemizin içerik kısmında çalışmaya başlayabiliriz. Yönetim panelleri aracılığıyla web sitemiz için yazılar, sayfalar ve istediğimiz içeriği ekleyebiliriz. Bundan sonra, web sitemizin renk, logo, resim vb. imajını ve markasını özelleştirebiliriz. Tasarım ve içerik açısından fark yaratabilmemiz için web sitemiz için çok çeşitli şablonlar veya temalar arasından seçim yapma fırsatımız da olacak.
Son olarak, WordPress web sitemizi hazır hale getirdiğimizde, güvenliği, performansı ve kullanılabilirliği iyileştirmek için araçlar ve eklentilerin yanı sıra kullanıcılarımızın web indirme işlemiyle nasıl etkileşim kurduğunu incelemek için analiz hizmetleri ekleyebiliriz.