Açık olan portlarımızı nasıl görebiliriz ? Bilgisayardaki açık portları görmenin yolları
Yerel bir ağdaki bilgisayarların birçok uygulaması, bilgisayarlarla, sunucularla veya uzak ağlarla bağlantı kurar, bu, bu ağın sahip olduğu açık bağlantı noktaları aracılığıyla yapılır. Bu gönderi size bağlantı noktaları, neden açılıp kapatılacağı ve nasıl yapılacağı hakkında önemli bilgiler gösterecek. açık portları görmek.
Veri göndermek için, dahili bir yerel ağa bağlı yönlendiriciler birkaç bağlantı noktası kullanır, bu nedenle bu bilgiler, başka bir yerel ağa ait bir bilgisayarla paylaşmak istediklerinde, düzenli ve doğrudan bir şekilde gönderilir. Bu, hem sahip oldukları IP adresi hem de açık oldukları portlar sayesinde başka bir cihazla bağlantının olduğu TCP/IP protokolü aracılığıyla yapılır, bu da kendilerini tanımlamaya ve bilgileri doğru bir şekilde almaya çalışır.
Günümüzde tüm programlar diğer cihazlarla bağlantı kurarak bilgi trafiğinin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini ve müdahale olmadan görevlerini yerine getirebilmesini sağlamaktadır. "Tümü" ile güvenilen ve güvenilmeyen programları, yani aşağıdakilerden herhangi birini içeren programları kastediyoruz. Kötü amaçlı yazılım türleri programın türü ne olursa olsun, açık portlar programın kendisini yönlendirici ve dolayısıyla sosyal ağ ile tanımlamasına izin verir.
Bundan sonra, bilgiyi eşitsiz olarak alırlar, elbette, bu veri aktarımı için kalkan görevi gören programlar vardır, çünkü ilgi sadece bilginin organize bir şekilde gönderilip alınması değil, aynı zamanda yerel ağın da olması. her zaman güvenlidir. Böylece gönderen ve alan ekipman korunur. Ancak bu sefer odak noktası ekipmanın güvenliği değil, verileri göndermek için tanımlandıkları bağlantı noktalarıdır.
Bilgisayardaki açık portları kontrol etmek, çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilen biriştir.Bunun önemi, yönlendiriciye her zaman hangi uygulamaların veya programların bağlandığını tam olarak bilmek, yani bağlantıların tanımlanabilmesidir. Hem istenenler hem de yapılmayanlar gerçekleştirilir.
Bağlantı noktaları sayılarla tanımlanır, 0'dan 102'ye kadar olanlar işletim sisteminin protokolleri için kullanılır, örneğin: FTP, HTTP, IRC, diğerleri arasında. 1024'ten 49151'e kadar sayılarla tanımlanan bağlantı noktaları, herhangi bir program tarafından belirli bilgiler için kullanılırken, 49152'den 65535'e kadar olanlar, bir uygulama istediğinde (bağlantı kurması gerektiğinde) sistemin açtığı dinamik bağlantı noktalarıdır.
Aşağıdaki portlar en çok kullanılan ve dolayısıyla ekipmanın güvenliğine zarar vermeden çoğunlukla açık olan portlardır (ancak güvenlik duvarı bazılarını kapatın):21: Dosyaların indirildiği FTP sunucusunun bağlantı noktasına karşılık gelir
- 23: Cihazlar arasında iletişime izin veren Telnet protokolü için
- 25: e-posta sunucusu için
- 80: Web sayfalarının açılmasına izin veren HTTP sunucusu için
- 107: Telnet'in uzaktan çalışabilmesi için
- 110: e-postaların alınabilmesi için aç
- 443: web sayfalarının HTTPS protokolü aracılığıyla güvenli bir şekilde yüklenmesi için
- 531: sohbet iletişim hizmetlerinden sorumlu IRC sunucusu için açık
- 445: Microsoft DS için
- 4661, 4661 ve 4665: eşler arası bağlantının gerçekleşmesi için eMule ve oyunlar gibi uygulamaları kullananlardır